5 verassende oester recepten

  1. Tempura

Om de tempura oester te maken moet de oester eerst uit de schelp worden gehaald, in het tempura beslag worden gelegd en een aantal minuten in de frituur. Tempura is een Japans bereidingswijze en gerecht, je kunt van alles op de tempura manier bereiden zoals groenten en garnalen maar dus ook oesters! De oester wordt warm geserveerd en afgetopt met een soja/gember dressing en sesamzaadjes.

  1. Vodka Beurreblanc

De oesters wordt eerst gestoomd waarna er een Vodka Beurreblanc overheen wordt gegoten. Een Beurreblanc is een klasieke Franse saus die voornamelijk bestaat uit boter. Voor de extra touch wordt er bij de Beurrebalnc een scheutje vodka toegevoegd. Gebruik hiervoor de vodka van Oyester 44, hier is een oesterextract in de vodka toegevoegd voor de zilte smaak, perfect bij oesters! De oester wordt daarna afgetopt met zeekraal en haringeitjes.

  1. Zalm & zalmeitjes

Dit is een makkelijk recept aangezien de oester gewoon rauw is. Maak de oester wel eerst los uit de schelp, dat eet wat makkelijker. Leg eerst een klein plakje gerookte zalm op de oester, daarna een theelepeltje creme fraiche en voor de bite ook nog wat zalmeitjes en dille.

  1. Nam Kee

Deze oester is bekend geworden door het boek en de film, oesters van Nam Kee. Deze oester is dan ook nog steeds te eten bij restaurant Nam Kee in Amsterdam. De oester wordt samen met een bruine bonen saus gestoomd, om de smaak van de saus zo goed in de oester te laten trekken. Voor de extra smaak wordt er daarna een klein scheutje hete olie overheen gegoten en dan afgetopt met een pepertje en bosui.

  1. Bloody Mary

Dit drankje kennen we allemaal, maar heb je dit wel is in combinatie gegeten met een oester? Je kunt de bloody mary naar eigen smaak op spicen. Wel is weer het advies om de bloody mary met Oyester44 vodka te maken, dit weer door het oesterextract wat net de extra smaaksensatie geeft. Serveer de bloody mary in de schelp of in een apart glaasje naast de oester.

Oestervriend Tempura

Oestervriend Zalm & zalmeitjes

Oestervriend Bloody Mary